İslam Toplumu ve Çağımızda Kadın
Allahû Teâlâ (cc)’nın indirdiği hükümlere mukabil olmak ve onların yerine geçmek üzere kanun koyan tağuti güçler “Kadın Hakları” meselesini daima istismar etmişlerdir. Hukuku hafife alan ve nefs-i emmârelerinin şehvetlerine tabi olan müşriklerin, mü’min kadınların kıyafetlerine bile tahammül edemedikleri sabittir. Tarih boyunca İslâm toplumunda; kadın ve erkek arasında siyasi bir mücadelenin söz konusu olmaması, teşrii (hüküm koyma) hukuku ile ilgilidir. Bugün Türkiye’de; kadın ve erkek arasında bir mücadele sözkonusu ise (ki sözkonusudur) bunun temel sebebi, insanların birbiri üzerine hüküm koymada kendilerini yetkili saymalarıdır.
Melâhat AKTAŞ
16.10.2021 10:53
1.694 okunma
Şirkin yayıldığı toplumlarda; dünyevî ihtirasın ve şehvet duygularının ön plâna geçtiği, tarihi tecrübelerle sabittir. Allahû Teâlâ (cc)’nın indirdiği hükümlere mukabil olmak ve onların yerine geçmek üzere kanun koyan tağuti güçler “Kadın Hakları” meselesini daima istismar etmişlerdir. Hukuku hafife alan ve nefs-i emmârelerinin şehvetlerine tabi olan müşriklerin, mü’min kadınların kıyafetlerine bile tahammül edemedikleri sabittir. Tarih boyunca İslâm toplumunda; kadın ve erkek arasında siyasi bir mücadelenin söz konusu olmaması, teşrii (hüküm koyma) hukuku ile ilgilidir. Bugün Türkiye’de; kadın ve erkek arasında bir mücadele sözkonusu ise (ki sözkonusudur) bunun temel sebebi, insanların birbiri üzerine hüküm koymada kendilerini yetkili saymalarıdır. Bunun tabii sonucu şudur: Gayr–i meşrû servet veya güç sahipleri (müstekbirler) siyasi iktidarı ele geçirirler ve diğer zümrelerin üzerine kanunlarını koyarlar!... Tağuti iktidarların hakim olduğu ülkelerde; kadınların erkeklere oranla (fıtri olarak) daha zayıf olmaları ezilmelerine vesile olmaktadır. “İslâm Toplumunda ve Çağımızda Kadın” isimli bu eser, bir ihtiyaç sebebiyle kaleme alınmıştır.
Orta Boy, Şamua iç Kağıt, Karton Kapak. 224 Sayfa
Ücretsiz Kargo, Kredi Kartına 2 taksit imkanı.
ISBN 978-975-7719-73-1
 
...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Melâhat AKTAŞ
DİĞER YAZILARI
YAZARLAR
...
...