Şen Olasın Lâiklik (Hikâyeler)
Hüsnü Aktaş’ın 1976 yılında kaleme aldığı ve ilk baskısı 1977 yılında yapılan ‘Şen Olasın Lâiklik’ isimli eseri, yaşanan hadiselerin hikâyesidir. Bir anlamda ‘Makame Sanatı’nın günümüzdeki bir uzantısıdır. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’ni gerçekleştiren müstekbirlerin ‘Yasak Kitaplar’ listesine aldığı bu eserin; 1982 yılından sonra yapılan baskılarında ‘Hikâyeler’ başlığının tercih edilmesi, devletten gelen ikrahın zaruri bir sonucudur.
Hüsnü AKTAŞ
16.10.2021 13:55
1.857 okunma
Şen Olasın Laiklik, bütünüyle, siyasal - politik düzeyde tartışma konusu olan konuları içeriyor. Bu, okumayı kolaylaştırıcı bir durum. Meselâ büst ve heykel, kadın - erkek eşitliği/eşitsizliği, hastahanelerdeki ünlü rezaletler, köyden kente göç eden bir ailenin ev sahibi olmasındaki zorluklar, eğitim düzeninin sonuçları, batılı formlar çerçevesindeki Prof'lar, kapkaçcı bir ekonomik düzenin kirli çamaşırları, kurulu laik düzenin içindeki bir “imamın dramatik hali” ve İmparatorlukla Cumhuriyet arasındaki geçiş devresini yaşamış bir aSıtkı Hocanın başkaldırısı... Sadi Burak, Aralık 1977 Yazar Hüsnü Aktaş’ın 1976 yılında kaleme aldığı ve ilk baskısı 1977 yılında yapılan ‘Şen Olasın Lâiklik’ isimli eseri, yaşanan hadiselerin hikâyesidir. Bir anlamda ‘Makame Sanatı’nın günümüzdeki bir uzantısıdır. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’ni gerçekleştiren müstekbirlerin ‘Yasak Kitaplar’ listesine aldığı bu eserin; 1982 yılından sonra yapılan baskılarında ‘Hikâyeler’ başlığının tercih edilmesi, devletten gelen ikrahın zaruri bir sonucudur. Yeniden düzenlenen eserin 19. baskısı lüks karton kapağa ve lüks şamua kağıda basıldı. ISBN 978-975-7719-70-0
Ücretsiz kargo, Kredi Kartı ile alımlarda peşin fiyatına 2 taksit imkanı...
 
 
...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
YAZARLAR
...
...