EMANET VE EHLİYET
Peygamber Efendimiz (sav)’in: “İlim talep edilip öğrenilmesi, her mü’min erkek ve kadın üzerine farzdır” buyurduğu malûmdur. Dolayısıyla her mü’minin, içinde bulunduğu hal ile ilgili ilimleri öğrenmesi zaruridir. İşte bu noktada karşımıza “Farz-ı Ayn” ilimler çıkmaktadır. “İlmühal” tabiri, “İnsanın içinde bulunduğu halin ilmi” manasınadır.
Yusuf KERİMOĞLU
22.10.2021 13:33
2.407 okunma
Allahû Teâla (cc)’nın mülkünde, O’nun verdiği rızıklarla hayatını devam ettiren her insanın, O’nun razı olacağı amelleri edâ etmesi gerekir. Bunun gerçekleşmesi için insanın lehinde ve aleyhindeki hükümleri bilmesi şarttır. Peygamber Efendimiz (sav)’in: “İlim talep edilip öğrenilmesi, her mü’min erkek ve kadın üzerine farzdır” buyurduğu malûmdur. Dolayısıyla her mü’minin, içinde bulunduğu hal ile ilgili ilimleri öğrenmesi zaruridir. İşte bu noktada karşımıza “Farz-ı Ayn” ilimler çıkmaktadır. “İlmühal” tabiri, “İnsanın içinde bulunduğu halin ilmi” manasınadır. Bu eserin hazırlanmasının ve yayınlanmasının sebebi; “Ehliyet” sahibi mü’minlere, yüklendikleri “Emanet”in keyfiyetini hatırlatmaktır. 1984’den beri yüzlerce kez basılan bu değerli eserin son baskısı, Misak Yayınları tarafından hazırlanmıştır. 1. Cilt: 525, 2. Cilt: 500 Sayfa, Büyük Boy, Şamua Kağıt, Sıvama Kapaklı Bez Lüks Ciltli. Ücretsiz Kargo, Kredi Kartıyla 3 Taksit İmkanı. ISBN: 978-975-7719-62-5
 

 

...
Yorum Ekle
Adınız :
Başlık : Yorumunuz :
Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
YAZARLAR
...
...